ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ 2014!

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Το πρόγραμμα ISCFC

Το πρόγραμμα ISCFC (International Student Carbon Footprint Challenge) είναι ένα εκπαιδευτικό project που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , από όλο τον κόσμο, και  υλοποιούν από κοινού οι ερευνητικές ομάδες των :

Hopkins Marine Station of Stanford University, in Pacific Grove, CA USA.

The Sven Lov?n Centre for Marine Sciences - Kristineberg of the Univeristy of Gothenburg, Sweden.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε φλέγοντα περιοβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή, αλλά και η ενεργοποίηση τους , δια μέσου του υπολογισμού του ανθρακικού αποτυπώματος. Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας του α΄τετραμήνου 2013-14, οι μαθητές της Α΄Λυκείου, υπολόγισαν έκαστος το ανθρακικό του αποτύπωμα και συμμετείχαν σε ένα διεθνές  forum ανταλλαγής απόψεων όπου είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους με συμμαθητές τους από 50 διαφορετικές χώρες, που την ίδια περίοδο συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013). Οι μαθητές και το σχολείο μας, αφού ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα και την αξιολόγηση , πήραν την αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τους φορείς υλοποίησης του ISCFC.

Εν συνεχεία, το πρόγραμμα αυτό, με την προσθήκη επιπλέον ερευνητικών ερωτημάτων επεκτάθηκε και εξελίχθηκε στο E-twinning Project SOS-4 -CO2.

 

 

Χωρίς τίτλο

You are here: