ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ 2014!

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

E-twinning project: SOS-4-CO2

title etwinning

Στα πλαίσια του προγράμματος E-twinning , το σχολείο μας και συγκεκριμένα η Α΄Λυκείου, εκπονεί από κοινού με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία ένα συνεργατικό έργο με τίτλο SOS-4-CO2.

Στην σύμπραξη αυτή , εταίροι μας είναι τα σχολεία :

Ρουμανία: COLEGIUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA PETROSANI, Petrosani, Ρουμανία

Ελλάδα : 4ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης , Θεσ/νίκη, Ελλάδα

Ρουμανία: Liceul Teoretic Ap?czai Csere J?nos, Cluj-Napoca, Ρουμανία
CommunityWalk Map - Map 1689118
Η περίληψη του έργου

Προκειμένου να διερευνήσουμε και καταγράψουμε αποτελεσματικούς τρόπους που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του καθημερινού τρόπου ζωής μας στον πλανήτη, θα πρέπει πρώτα να υπολογίσουμε το ανθρακικό  μας αποτύπωμα . Ανθρακικό αποτύπωμα ονομάζεται  το άθροισμα του συνόλου των εκπομπών του CO2 ( διοξείδιο του άνθρακα ) , που προκαλείται από τις καθημερινές μας δραστηριότητες , όπως οι μεταφορές, η ενέργεια στο σπίτι και συσκευές, τρόφιμα και προσωπικές αγορές , σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα . Στα πλαίσια του έργου, οι μαθητές θα υπολογίσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα , χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο  που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Stanford . Μετά τη συλλογή , ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων ανά μαθητή και συνολικά , τα σχολεία, θα ανταλλάξουν τα δεδομένα και ευρήματά τους. Μέσω αυτής της ανταλλαγής , οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής και καθημερινότητας των εταίρων συμμαθητών , αλλά και να συνειδητοποιήσουν την παγκοσμιοποίηση αυτού του φαινομένου . Ζητήματα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου , η υπερθέρμανση του πλανήτη , η κλιματική αλλαγή και η αειφόρος ανάπτυξη θα αποτελέσουν επιμέρους αντικείμενα του έργου.  Εργαζόμενοι σε ομάδες,  οι μαθητές θα κάνουν μία μελέτη με θέμα την καταγραφή και τεκμηρίωση συμπεριφορών, συνηθειών και άλλων καθημερινών πρακτικών που οδηγούν σε μείωση του καρβουνικού μας αποτυπώματος. Στη συνέχεια, θα παρατηρήσουμε και μελετήσουμε τη σχέση των  εκπομπών CO2 και του ΑΕΠ μίας χώρας , σε παγκόσμια κλίμακα. Tέλος θα προβληματιστούμε και θα ανιχνεύσουμε τις επιπτώσεις της πρόσφατης ευρωπαϊκής κρίσης στο περιβάλλον.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του έργου, στο Twin Space (στα Αγγλικά), που θα ενημερώνεται συνεχώς.

You are here: